Videospeler inladen...

Advocaat Kris Luyckx: "Niet je beste spelers op het veld zetten, is ook een vorm van matchfixing"

Kris Luyckx, advocaat van spelersmakelaar Dejan Veljkovic -de spil in het grootschalige onderzoek in het Belgisch voetbal- heeft in het programma "Terzake" een andere vorm van matchfixing aangehaald: namelijk door niet de elf beste spelers op het veld op te stellen.      

Spelersmakelaar Veljkovic is sinds gisteren op vrije voeten, welsiwaar onder strenge voorwaarden. Hij heeft een regeling met het parket getroffen waarbij hij een lichtere straf krijgt in ruil voor informatie. Concreet krijgt de makelaar een straf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en een verbeurdverklaring van het geld dat hij op illegale wijze verdiende. Maar dan moet Veljkovic wel praten, veel praten met het gerecht. Hij moet alles vertellen wat hij weet.

Meester Luyckx kwam gisteren toelichting geven In "Terzake" op Canvas en lichtte vermoedelijk al een tipje van de sluier over die informatie. Luyckx liet immers ook in het interview vallen: "Tijdens het onderzoek zeiden ze: "Wij weten alles." Ik kan u verzekeren dat dat niet zo was."

Luyckx haalde zo een andere vorm van matchfixing aan. "Afspreken met een trainer dat hij een speler op het einde van het seizoen nog een paar keer opstelt om zo aan twintig matchen te komen, zodat hij een verbeterd contract krijgt. Wanneer een deel van dat geld gaat naar meneer Veljkovic  met de opdracht om een aantal mensen binnen die club te betalen en nog een aantal zwarte betalingen, ook naar trainers die ook die speler opstellen, dat is een soort van matchfixing. Want dan staan niet de elf beste spelers op het veld", klonk het.   

VIDEO Herbekijk hier het interview in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen