Twee kopstukken Nederlandse motorbende gelinkt aan moord Belgische zakenman opgepakt

In Nederland werden bij een grote actie van de politie tegen motorclub Caloh Wagoh twee kopstukken opgepakt. Meer dan 800 politiemensen vielen binnen op meer dan 40 plekken. Een van de leden werd in oktober aangehouden op verdenking van de moord op Stefaan Bogaerts, een zakenman uit Brasschaat.

De twee kopstukken van 48 en 70 jaar zijn in Mijdrecht en Leiden opgepakt op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. Ze zijn vastgezet voor verhoor en zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 70-jarige is Greg R., die geldt als een van de "godfathers" in het Nederlandse misdaadmilieu. Wie de 48-jarige is, is niet bekend.

"Ondermijnende activiteiten"

 De actie richtte zich volgens de woordvoerder vooral op "ondermijnende activiteiten" van leden van deze motorclub, die volgens de politie kan worden gezien als een criminele bende. De invallen in woningen van leden van de club, bedrijfspanden en clubhuizen van Caloh Wagoh vonden plaats in de regio's Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Midden-Nederland en Oost-Nederland.

De man die in oktober werd aangehouden op verdenking van de moord op Bogaerts is een 47-jarig Haags lid van de club. Bogaerts werd in september 2017 vermoord in de buurt van een kroeg in Spijkenisse. De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt. Hij handelde in zeecontainers en had fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield.

Meest gelezen