Man die agent neerstak, is aangehouden voor poging tot doodslag met terroristisch karakter

De 33-jarige man die gisterenochtend in het centrum van Brussel een politieman neerstak, is door de onderzoeksrechter bij verstek aangehouden voor poging doodslag met een terroristisch karakter. De gewonde politieman heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten, dat meldt het Brusselse parket.

“De verdachte werd bij de feiten neergeschoten en ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis”, zegt Ine Van Wymersch van het parket van Brussel. “Hij kon nog niet worden verhoord en het is dan ook nog onduidelijk wat het motief van zijn daad was. Hij werd bij verstek aangehouden op verdenking van poging doodslag met een terroristisch karakter. Meer informatie kunnen we niet geven.”

Uit bronnen dicht bij het onderzoek blijkt alvast dat er gisteren bij de huiszoekingen niets werd teruggevonden dat wijst op banden met terreurgroeperingen, maar daarop wil het parket niet reageren. 

Meest gelezen