Videospeler inladen...

Herman De Croo (Open VLD) neemt uittredingsvergoeding als parlementslid niet op

Open VLD-politicus Herman De Croo zal zijn uittredingsvergoeding als parlementslid niet opnemen als hij de politiek verlaat. De Croo is al 51 jaar parlementslid. Op dit moment zit hij in het Vlaams Parlement, maar het grootste deel van zijn carrière zat hij in de Kamer. Hij was ook minister. Naar eigen zeggen heeft De Croo recht op een uittredingsvergoeding van 376.000 euro, maar die laat hij dus vallen. Dat zei hij in “Terzake”.

Herman De Croo (Open VLD) is 81 en zit 51 jaar in het parlement. Hij begon zijn politieke carrière in 1968. De Croo liet berekenen dat hij recht heeft op een uittredingsvergoeding van 48 maanden en dat komt neer op 376.000 euro. Maar hij laat die vergoeding vallen, naar eigen zeggen omdat hij het opnemen ervan een “schoonheidsvlek op zijn politieke gelaat” zou vinden.

Nog in “Terzake” verdedigde Vlaams Parlementsvoorzitter Peumans het systeem van de uittredingsvergoeding, die sinds 2014 geplafonneerd is op 24 maanden. Daarvoor was de vergoeding dubbel zo hoog.

Peumans hekelde ook de berichtgeving in de pers, met name over de uittredingsvergoeding van Vlaams minister Van Deurzen (CD&V) die volgend jaar de politiek verlaat. Volgens Peumans verscheen in de pers eerst een fout bedrag over de vergoeding van Van Deuzen, maar werd dat bedrag wel klakkeloos door alle media overgenomen.

VIDEO: bekijk hieronder Herman De Croo over zijn uittredingsvergoeding in "Terzake"

Videospeler inladen...

VIDEO: bekijk hieronder het volledige gesprek met Peumans en De Croo in "Terzake"

Videospeler inladen...

Meest gelezen