Videospeler inladen...

Premier Michel over conflict VN-Migratiepact: "Ik blijf zeer koelbloedig en vastberaden"

Premier Charles Michel (MR) houdt naar eigen zeggen het hoofd koel bij het conflict binnen zijn regering over het VN-Migratiepact. Regeringspartij N-VA vindt de tekst van dat pact zeer problematisch. "In de ministerraad zullen we de dialoog verder voeren", aldus premier Michel.

Op 10 en 11 december staat in de Marokkaanse stad Marrakesh een conferentie op de agenda over het VN-Migratiepact waarover twee jaar is onderhandeld. Door aanwezig te zijn zullen landen het pact onderschrijven. Maar binnen de Belgische regering staat de N-VA op de rem omdat het pact volgens hen zou leiden tot een te laks migratiebeleid.

Premier Michel werkt aan een oplossing voor het conflict binnen de regering. "Zoals altijd bij moeilijke dossiers blijf ik zeer koelbloedig en vastberaden", aldus Michel. "In de minsterraad zullen we de discussies en de dialoog verder voeren."

Eerder vandaag liet CD&V-voorzitter Wouter Beke optekenen dat hij geen rekening houdt met een val van de regering over het VN-Migratiepact. "In de politiek is alles mogelijk, maar ik hou daar eigenlijk geen rekening mee. Ik zou het ook bijzonder onverstandig vinden om dat te doen. We hebben nog een aantal maanden te gaan, nog een aantal belangrijke beslissingen te nemen."

Meest gelezen