Jonas Roosens

Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) in 2020 burgemeester Opwijk

In Opwijk wordt volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) in 2020 burgemeester van Opwijk. Ze volgt dan in die functie uittredend burgemeester Albert Beerens (Open Vld) op die de eerste twee jaren van de nieuwe bestuursperiode voor zijn rekening neemt. Dat hebben de coalitiepartners Open Vld en N-VA bekendgemaakt.

Inez De Coninck zetelt sinds 2014 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en is er ondervoorzitster van de N-VA-fractie. Momenteel is ze in Opwijk schepen van onder meer ruimtelijke ordening, huisvesting en milieu. Albert Beerens was van 2001 tot 2003 burgemeester en is dat sinds 2013 opnieuw. Hij zal in 2020 70 jaar zijn. N-VA haalde op 14 oktober in Opwijk 9 zetels (+2) en Open Vld net als in 2012 8 zetels. Samen hebben ze een meerderheid van 17 zetels op 23.

Meest gelezen