455 sociale woningen klaar voor renovatie

De sociale huisvestingsmaatschappij WoonAnker Waas investeert 20 miljoen euro in de renovatie van 455 sociale woningen. Het gaat over woningen die verspreid liggen over verschillende wijken en gemeenten in het Waasland.

Het gaat over een groot renovatieproject, 455 woningen verspreid over verschillende wijken in het Waasland en goed voor een investering van 20 miljoen.

De woningen moeten vooral verbeterd worden om te voldoen aan de energienormen. Zo worden de daken beter geïsoleerd en wordt er dubbel glas geïnstalleerd. Sommige woningen zijn meer dan 40 jaar oud.

De eigenlijke bouwwerken zullen in 2020 starten, en de bewoners hoeven daar niet voor te verhuizen zegt Koen De Clercq van WoonAnker Waas. "We werken in clusters van vijf woningen die gerenoveerd worden", vertelt De Clercq.

De bewoners kunnen tijdens de renovatiewerken in hun vertrouwde omgeving blijven wonen omdat er containers komen met de nodige faciliteiten om de badkamer of de keuken te vervangen terwijl er verbouwd wordt.

Momenteel is de sociale huisvestingsmaatschappij nog volop de reacties van de bewoners aan het verzamelen. "Tot nu toe zijn er al heel wat positieve reacties. De mensen zijn blij dat hun oude huis opgeknapt wordt. Ik kan me wel voorstellen dat er ook nog negatieve reacties zullen komen, maar dat is in elk project wel zo." 
 

kasto80

Meest gelezen