Beeldjes WOI-project bijna op: vanaf nu maar drie per persoon meer

De 600.000 beeldjes van het WOI-herdenkingsproject "Coming World Remember Me" in de Palingbeek in Ieper zijn bijna op. Om de mensen ook tijdens het weekend nog de kans te geven aan een beeldje te geraken, mag vanaf nu niemand nog meer dan drie beeldjes meenemen. Het provinciebestuur verwacht dat ze zondag allemaal uitgedeeld zullen zijn.

Er waren 600.000 beeldjes, meer dan genoeg om er tot 20 december uit te delen, dacht het provinciebestuur. Maar de gratis uitdeling van de gebogen mensjes in klei is zo'n groot succes, dat de beeldjes al voor het weekend op kunnen zijn, bijna een maand vroeger dan eerst was voorzien.

Niet meer dan drie

De beeldjes gaan aan zo'n snel tempo weg dat de provincie zelfs vreest dat wie komend weekend nog wil gaan, er geen meer zal hebben. "Daarom legt het provinciebestuur nu die beperking op dat elke bezoeker er niet meer dan drie meer mag meenemen", zegt gedeputeerde Myriam Vanlerberghe. "Wij hebben berekend dat als het aan dit tempo verdergaat tegen zondagmiddag 100.000 individuele bezoekers zullen geweest zijn die samen 400.000 beeldjes een nieuwe thuis zullen gegeven hebben".

Verenigingen

Naast de 400.000 beeldjes die de mensen vorige en deze week zullen afgehaald hebben, heeft de provincie er nog 200.000 aan de kant gehouden voor verenigingen. Zij hebben een afspraak kunnen maken om hun beeldjes later op te halen.

Meest gelezen