Jambon over VN-migratiepact: "We zullen hier wel uit raken"

Jan Jambon (N-VA) denkt dat de regeringspartijen wel een compromis zullen vinden over het VN-migratiepact. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken gezegd voor het Kamerdebat vanmiddag. "Ik ervaar aan de tafel veel gezond verstand en goede wil."

De Kamer debatteert vanmiddag over het VN-migratiepact dat de regeringspartijen verdeelt. N-VA plaatst heel veel kanttekeningen bij het wereldwijde pact over asiel en migratie, terwijl de andere regeringspartijen het document willen ondertekenen. 

"U weet dat dit een moeilijk dossier is", zegt Jan Jambon voor het begin van het Kamerdebat. "Vooral voor mijn partij is dat een problematisch dossier. Maar het ligt nu op de tafel van de regering en wij werken er hard aan om daar een eensgezind standpunt over te krijgen."

Het dossier ligt nu op de tafel van de regering en wij werken er hard aan om er een eensgezind standpunt over te krijgen.

Ziet hij de regering-Michel vallen over dit dossier? "In de politiek moet je daar altijd rekening mee houden, maar we sturen daar niet op aan", zegt Jambon. "We willen vooral het dossier rond dat migratiepact opgelost krijgen en ik ervaar aan de tafel veel gezond verstand en goede wil."

De minister heeft er goede hoop op dat N-VA met MR, Open VLD en CD&V een compromis zal vinden over de ondertekening van het pact. "We hebben in deze legislatuur al moeilijke dossiers moeten behandelen. Dit is er ook zo een. Dus we zullen hier ook wel uit raken, maar het is een moeilijk dossier."

Beluister het gesprek tussen Jan Jambon en VRT NWS-journalist Bart Verhulst: 

Meest gelezen