Kamer zet licht op groen voor vrijwillig aanvullend pensioen

Werknemers die geen toegang hebben tot een aanvullend pensioen, of van wie dat aanvullend pensioen erg laag is, zullen binnenkort zelf een bedrag naar keuze opzij kunnen zetten. De Kamer heeft daarover donderdag, meerderheid tegen oppositie, een wetsontwerp van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) goedgekeurd.

Het bedrag is vrij te kiezen, al geldt er wel een beperking van 1.600 euro per jaar of 3 procent van het jaarlijkse brutoloon, en wordt gestort aan een pensioeninstelling naar keuze. Het wetsontwerp voorziet ook in dezelfde fiscale voordelen als in de aanvullende pensioenstelsels die door werkgevers zijn ingesteld.

Het vrijwillig aanvullend pensioen voor werknemers is een volgende stap in de veralgemening van de aanvullende pensioenen. Eerder werd al beslist dat zelfstandigen een aanvullend pensioen kunnen opbouwen.

Meest gelezen