Kampioenen doen Aalst Carnaval over in paasvakantie

Aalst Carnaval speelt een belangrijke rol in de vierde Kampioenenfilm. Regisseur Jan Verheyen is momenteel op zoek naar locaties om de carnavalstoet na te spelen tijdens de paasvakantie. Er worden speciale praalwagens gebouwd en in januari gaan ze op zoek naar figuranten.

Regisseur Jan Verheyen is al volop bezig met de voorbereidingen van de vierde Kampioenenfilm. Samen met een deel van de productieploeg gaat hij in Aalst op zoek naar geschikte locaties om de beroemde carnavalstoet over te doen. "We gaan wel al filmen op de dag zelf van Aalst Carnaval, maar we kunnen natuurlijk niet alles op die dag filmen", vertelt Verheyen aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Daarom hebben we nog vier extra draaidagen nodig. Die plannen we wellicht tijdens de paasvakantie".

Speciale praalwagens

Carnavalsgroep De Lodderoeigen, die vorig jaar de hoofdprijs in de wacht sleepte in de stoet, bouwt speciaal voor de film enkele praalwagens. Die zullen dus zowel in de echte stoet op 3 maart, als tijdens de latere opnames gebruikt worden.

In januari gaat de filmploeg op zoek naar honderden figuranten in samenwerking met de verenigingen. Momenteel overleggen ze met stad Aalst over locaties, waar het filmcircus kan neerstrijken. "Het is productioneel een echt huzarenstukje", zegt Jan Verheyen. "Er zijn nog heel wat vergaderingen gepland in Aalst, dus we zullen hier binnenkort een vertrouwd beeld worden."

kasto80

Meest gelezen