Videospeler inladen...

Kerstboom maakt moeizame intrede in Brussel

In Brussel wordt vandaag de kerstboom op de Grote Markt geplaatst. Maar de tocht naar zijn eindbestemming gaat moeizamer dan verwacht. 

Hij had om 6 uur vanmorgen moeten aankomen, maar het werd uiteindelijk 8 uur. Het speciale transport had onderweg op verschillende plaatsen moeilijkheden gehad om zich door de straten te manoeuvreren, onder meer op het Muntplein was het millimeterwerk.

22 meter

Met zijn 22 meter is de boom dan ook geen kleintje. Tot gisteren stond hij nog in de gemeente Baelen in de provincie Luik. Daar groeide hij gedurende 67 jaar om uiteindelijk de komende maand te eindigen als de meest bewonderde boom van ons land. De boom werd gekozen omdat hij langs alle zijden mooi is en omdat hij ook niet te ver van de weg groeide, dat is niet onbelangrijk bij het kappen en vervoeren van de boom. Dat kappen moest trouwens met veel voorzichtigheid gebeuren om de boom niet te beschadigen. Het duurde dan ook een uur voor de boom tegen de grond ging. 

Duurzame kerstboom

Net als vorig jaar is de boom afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos: een bos dat duurzaam beheerd wordt. De komende dagen wordt hij gedecoreerd in de kleuren van Finland, want dat land is eregast van de 18e editie van Winterpret.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen