Simon Robbrecht

Lynn Wesenbeek maakt comeback op het scherm bij Kanaal Z

Gewezen VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek maakt haar comeback op het tv-scherm. Kanaal Z herlanceert het wekelijks interviewprogramma "Z-Talk" met drie nieuwe gezichten, onder wie dus Lynn Wesenbeek. Dat meldt mediagroep Roularta, eigenaar van de businesszender. Wesenbeek werd in april 2012 bedankt voor bewezen diensten bij VTM Nieuws.

Het programma "Z-Talk" in de weekendlus op Kanaal Z krijgt een opfrisbeurt, zowel visueel als inhoudelijk. "We zetten een ploeg in van vier sterke interviewers, die elkaar wekelijks afwisselen", legt hoofdredacteur Kris Vera uit. "Ze leggen elk hun eigen accenten in de keuze van thema's en gasten."

Gui Polspoel nam eerder al de politieke interviews voor zijn rekening in "Z-Talk". "Hij is onze vaste waarde, een doorgewinterde journalist die de Wetstraat al langer kent dan de meeste gasten die hij op bezoek krijgt", aldus Kris Vera. Polspoel krijgt versterking van nieuwsankers An Hofman en Stijn Wuyts, die hun reportagewerk voor "Z-Nieuws" zullen afwisselen met presenteren. En ook Wesenbeek voegt zich dus bij het team.

"Toen ik zes jaar geleden abrupt afscheid moest nemen als nieuwsanker bij VTM was dat wel even slikken", erkent Lynn Wesenbeek. "Mijn terugkeer naar een nieuwsstudio doet deugd."

De ondernemerswereld is Lynn Wesenbeek volgens Kanaal Z niet vreemd. Ze startte haar carrière bij Bank of America. Sinds haar vertrek bij VTM in 2012 werkt ze onder meer als zelfstandig moderator voor bedrijfsevenementen. "Debatten leiden, mensen interviewen, het ligt in het verlengde van wat ik jaren heb gedaan", aldus de nieuwe aanwinst van de businesszender.

Wesenbeek won in 1987 de Miss België-verkiezing. Bij de start van VTM in 1989 werd ze één van de gezichten van de commerciële zender.

Meest gelezen