Muurschilderingen in stad Genk gaan de wereld rond

Twee muurschilderingen in Genk zullen volgend jaar op de jaarkalender van het koffiemerk Lavazza staan. Ze werden geselecteerd door de Italiaanse fotografe Ami Vitale die ondermeer voor National Geographic werkt.

De Lavazza-kalender zal volgend jaar in hotels, koffiebars en cafés uithangen. Medewerkers van Lavazza was het niet ontgaan dat de stad Genk op verschillende plaatsen in de wereld uitleg heeft gegeven over het Connecting Nature-project. In Genk valt de Stiemerbeek onder dat project en zo zijn mensen van Lavazza in de provincie terecht gekomen.

Rebirth en bijen

In Genk hebben medewerkers van Lavazza hun oog laten vallen op de gevelschildering Rebirth van de Italiaanse straatkunstenaar Millo, op een gevel aan het Heempark. Dat werk zal in de maand mei op de kalender staan. Juni is voor de bijen van het Heempark. De kalender werd uitgewerkt onder de naam Good to Earth.

Meest gelezen