Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter

Nissan-topman Hiroto Saikawa neemt op tijdelijke basis de voorzittershamer over van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn. Dat meldden verschillende media op basis van bronnen. De leiding van Nissan komt op donderdag bijeen om over de situatie te praten.

Ghosn werd eerder deze week in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude. Hij is naast voorzitter van Nissan ook topman van Renault en van de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Naast Ghosn lijkt ook directeur Greg Kelly te moeten vertrekken.

De vermoedelijke fraude kwam volgens Nissan aan het licht na een maandenlang intern onderzoek, dat was gestart op basis van een melding van een klokkenluider. Naast gesjoemel met financiële gegevens wordt Ghosn ook verdacht van misbruik van bedrijfsbezittingen. Ook Kelly zou regels hebben overtreden.

Meest gelezen