Eerste vrouwelijke voorzitter en eerste persoon met een beperking in de Leuvense gemeenteraad: "Ik ben vereerd"

Dorien Meulenijzer wordt voorzitter van de toekomstige Leuvense gemeenteraad. Meulenijzer is de eerste vrouwelijke voorzitter en eerste persoon met een beperking in de Leuvense gemeenteraad. Burgemeester Mohamed Ridouani wil hiermee een statement maken. "Ik voel me erg vereerd", reageert Meulenijzer.

De nieuwe Leuvense gemeenteraad zal vanaf januari voorgezeten worden door Dorien Meulenijzer. Tot nu toe was de voorzitter van de gemeenteraad altijd de burgemeester, maar dat verandert dus. Ridouani heeft voor Dorien Meulenijzer gekozen omwille van haar ervaring met het leiden van vergaderingen en haar kennis van Leuvense dossiers. Ze was afgelopen legislatuur al OCMW-raadslid en werd nu voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid. 

Vrouw in rolstoel

De keuze voor Dorien Meulenijzer als rolstoelgebruikster is ook een bewuste keuze. "Ik wil met haar aanstelling duidelijk maken dat Leuven een stad is van mogelijkheden en niet van belemmeringen en obstakels", aldus nog Mohamed Ridouani. "Als je het talent en de goesting hebt om iets te bereiken, dan kan je hier, ongeacht je situatie of afkomst je dromen waarmaken", besluit de toekomstige burgemeester van Leuven. Dorien Meulenijzer was drie jaar lang voorzitter van de adviesraad Toegankelijkheid en is nog altijd voorzitter van de Vlaamse Federatie Gehandicapten. 

Meest gelezen