Walter Baele blij met nieuwe atletiekpiste

In Overijse hebben ze een nieuwe atletiekpiste. De piste is uniek in ons land, er is een sprintheuvel en er zijn trappenconstructies waar je op kan lopen. Imitator Walter Baele is in de wolken met de nieuwe piste. Hij is een loper en de piste ligt niet ver van waar hij woont.

Walter Baele droomde er als kind van om atleet te worden. Hij zat in een atletiekclub en was daar fanatiek mee bezig, maar door een blessure heeft hij die droom moeten opgeven. Maar Walter loopt nog bijna iedere dag. "Ik loop vooral in het Zoniënwoud", vertelt hij. "Maar nu we in Overijse zo'n schitterende atletiekpiste hebben, kom ik zeker ook naar hier. Ik denk dat deze nieuwe piste veel atletiekliefhebbers gaat aantrekken, want zo'n piste vind je nergens anders. Er zijn trappen voor de krachttraining en er is een helling waar je op kan spurten." 

Magische piste 

Het unieke aan deze piste is ook de ondergrond. Je loopt niet op gemalen baksteen, maar wel op kunststof, tartan. "Dat is de beste stof waarop je atletiek kan beoefenen", volgens Walter Baele. "Ik droomde als kind al van een tartanpiste. Ze hadden dat in de jaren 80 alleen in het Heizelstadion in Brussel. Ik herinner me dat ik daar toen een keer heb mogen op lopen als kind. En dat magische gevoel van daarop te kunnen lopen, was fantastisch. En nu hebben we dus zo'n piste ook in Overijse." 

Meest gelezen