AP2009

Wereldwijd worden 300 miljoen christenen vervolgd

Wereldwijd zijn 300 miljoen christenen het doelwit van systematische intimidatie, schending van hun mensenrechten, misbruik en fysiek geweld volgens Kerk in Nood. Dat meldt de hulporganisatie Kerk in Nood in zijn pas verschenen jaarverslag.

Volgens de hulporganisatie Kerk in Nood is er in 38 landen ter wereld sprake van ernstige of zelfs extreme schendingen van de godsdienstvrijheid en in 21 landen heeft een openlijke geloofsvervolging plaats. 300 miljoen christenen worden vervolgd, meldt Kerk in Nood in zijn jaarverslag.

Kerk in Nood wijst er op dat de aantasting van de godsdienstvrijheid en de toenemende geloofsvervolging in vele landen hand in hand gaat met het groeiende nationalisme, dat godsdienst als een bedreiging ziet voor de eenheid van het land. Kerk in Nood wijst in dit verband vooral naar India, China, Noord-Korea, Pakistan en Myanmar.

Het rapport laakt de laksheid van sommige westerse landen. "Daar heerst een sfeer van volstrekte onverschilligheid voor de geloofsvervolging", luidt het.

Meest gelezen