Vlaamse ambtenaar getuigt over overval in buurt Maximiliaanpark: "Op nog geen 30 seconden was ik al mijn spullen kwijt"

Sinds begin oktober zijn al zeven mensen overvallen in de buurt van het Maximiliaanpark. Eén van hen getuigt op Radio 2 Vlaams-Brabant. Al benadrukt het slachtoffer én de politie dat het niet zeker om transmigranten gaat.

"Een paar maanden geleden werd ik hier in de buurt overvallen door twee mannen. Ze trokken mijn rugzak af, met daarin mijn portefeuille, gsm en laptop ", vertelt een vrouwelijke ambtenaar. "Op nog geen dertig seconden was ik al mijn spullen kwijt, zelfs m'n huissleutel." Jan Van Wesemael van de socialistische vakbond ACOD raadt daarom alle werknemers aan om gebruik te maken van de pendelbussen tussen Thurn & Taxis en het Noordstation. "Die rijden om de tien minuten. Anderhalf jaar geleden werden we nog uitgelachen met het idee van busjes, nu moeten ze ons gelijk geven", gaat hij verder. 

Geen transmigranten

Hoewel de overval in de buurt van het Maximiliaanpark gebeurde, gaat het volgens het slachtoffer van de overval niet over transmigranten. "De politie spreekt over bendes die hier rondhangen in de buurt van het Noordstation. Maar ook volgens mij gaat het niet om transmigranten." De politie van Brussel wil geen uitspraken doen over de daders. "De zeven overvallen vonden niet allemaal in het Maximiliaanpark plaats", zegt woordvoerster Ilse van de Keere. "Uitspraken doen dat het om transmigranten gaat, zou dus niet eerlijk zijn. We wachten het onderzoek af." 

Meest gelezen