Videospeler inladen...

Bergingswerkzaamheden gezonken binnenschip in Herentals gestart, en meteen ook bemoeilijkt

Het gezonken schip in het Albertkanaal in Herentals wordt gespreid over vier dagen geborgen. Normaal zou de lading vandaag worden bovengehesen en op een naastgelegen schip overgezet worden. Maar omdat ze compacter is geworden, moet ze overgepompt worden.

Deze voormiddag werden de luiken van het gezonken binnenschip verwijderd. Het was de bedoeling om de lading met een kraan over te laden maar de kunstmest is compacter geworden en er zal gepompt moeten worden naar het andere schip. Een ongepland voordeel is dat het pompen zelf, eens alle materiaal ter plaatse is, sneller gaat dan overladen met een kraan.

Vandaag zullen duikers ook nog spanbanden onder het schip door plaatsen. Zondag zou dan het schip uit het water kunnen worden gehesen.

Meest gelezen