Botten in villa van Vaticaan zijn niet van vermiste meisjes

De menselijke resten die enkele weken geleden werden gevonden in een villa van het Vaticaan in Rome zijn niet van twee tienermeisjes die verdwenen in de zomer van 1983. Uit de eerste resultaten van het onderzoek is gebleken dat de botten dateren van vóór 1964. Bovendien zijn ze afkomstig van een man. 

De botten werden gevonden bij renovatiewerken in een bijgebouw van de Apostolische Nuntiatuur, de ambassade van het Vaticaan in Rome. Meteen werd geopperd dat er een verband zou kunnen zijn met de nooit opgehelderde verdwijning van twee tienermeisjes in mei en juni 1983.

Vooral de ene verdwijningszaak was altijd al voer voor speculaties en complottheorieën. Omdat de vermiste Emanuela Orlandi de dochter was van een medewerker van het Vaticaan, werd vaak gezegd dat het Vaticaan met de verdwijning te maken had.

Uit de eerste resultaten van het onderzoek -onderzoek van de botten en van het DNA- is nu gebleken dat de resten dateren van vóór 1964. Het DNA-onderzoek heeft bovendien aan het licht gebracht dat ze afkomstig zijn van een man.

Meest gelezen