Dief vergeet handrem en rijdt zichzelf omver

Nadat de politie van Happy Valley, in de Amerikaanse staat Oregon, afgelopen maandag een telefoontje gekregen had van een dief, die eerst geprobeerd had in te breken in een wagen en bij een 2e poging daar effectief in geslaagd was, kon die de man snel lokaliseren. Er volgde een achtervolging, maar die liep uiteindelijk niet af zoals de dief het zich voorgesteld had. En dat had alles te maken met de handrem.

De man werd opgemerkt bij een politiecontrole, waarbij werd vastgesteld dat zijn wagen vol met allerlei materiaal lag, wellicht gestolen. Daarop duwde hij op het gaspedaal en reed snel weg, geen rekening houdend met diverse verkeerslichten op zijn weg. 

Op een gegeven moment besliste hij zijn wagen te verlaten. Maar daarbij vergat hij zijn handrem op te trekken. Gevolg was dat de wagen vooruitbolde, terwijl hij juist via de voorkant van de wagen wilde wegvluchten. Zo kwam hij ten val en raakte geplet tussen zijn eigen auto en een muur.

De dashcam van de politiewagen kon alles feilloos registreren:

De verdachte, een 31-jarige man uit Vancouver, hield aan het voorval alvast een gebroken been over. Hij wordt onder meer beschuldigd van diefstal en roekeloos rijgedrag.

Meest gelezen