Videospeler inladen...

Disney pakt uit met eerste trailer voor live-versie van "De leeuwenkoning"

Productie- en filmmaatschappij Walt Disney Pictures heeft de eerst trailer vrijgegeven van de live-action-avonturenfilm "De leeuwenkoning". De nu al veelbesproken remake van de kaskraker uit 1994 komt pas in juli van volgend jaar uit.  

De trailer bestaat uit de overbekende eerste minuut van de film waarin de welp Simba als heerser van de dieren gezegend wordt en door de baviaan Rafiki vanop de rotspunt aan zijn toekomstige onderdanen wordt getoond.

De verteller in de trailer is acteur James Earl Jones, die zowel in de oorspronkelijke animatiefilm als in deze live-versie de stem van Simba's vader Mufasa voor zijn rekening neemt.

In oktober 2011 kwam in ons land al een 3D-versie van "De leeuwenkoning" uit. Die trok toen nog volle zalen.

Het is niet de eerste keer dat Disney zich aan een live action-remake van een animatiefilm waagt. In april 2016 kwam in de VS een levensechte versie van "Het jungleboek" uit, goed voor een Oscar voor Best Visual Effects.

Meest gelezen