Videospeler inladen...

Man met handgranaat die zich bij "gele hesjes" mengde, geeft zich over

Paniek bij de "gele hesjes"-beweging in Frankrijk gisterenavond: een man had zich onder hen gemengd die naar eigen zeggen een granaat bij zich had. Hij dreigde die te laten ontploffen als de "gele hesjes" niet zouden worden ontvangen bij president Macron. De man gaf zich uiteindelijk over aan de politie.

Rond 16.45 uur ging de eenmansactie van start vlakbij een blokkade van gele hesjes die al een week aanhoudt. Tijdens de onderhandelingen die daarop volgden, sprak de dolleman over "explosieven". De man had verschillende zakken vast en de speciale eenheden lieten bijgevolg niets aan het toeval over. Vanachter een kogelwerend schild voerden ze de onderhandelingen, maar mogelijk was de granaat niet meer dan traangas.

De man van 45 was bekend bij de politie en eiste dat de 'gele hesjes', de beweging die de brandstofprijzen te hoog vindt, zouden ontvangen worden in het Élysée. Rond 22.40 uur, na lange onderhandelingen met de speciale eenheden van de politie, gaf hij het op, zegt de prefectuur van Maine-et-Loire.

Meest gelezen