Videospeler inladen...

Martine Tanghe speelt stemmetje in animatiefilm: "Ik moest uit mijn comfortzone treden"

Journaalanker Martine Tanghe speelt voor het eerst een rol  in een animatiefilm. In de Vlaamse versie van "The Grinch" spreekt ze de stem in van het personage burgemeester McGerkle. 

"Ik moest uit mijn comfortzone treden", vertelt Martine Tanghe aan ons jongerenmagazine "Karrewiet". "Ik moest iets helemaal anders doen dan ik gewend ben, namelijk een personage spelen. Als ik het nieuws lees, ben ik gewoon mezelf."

De Grinch is een figuurtje met een groene vacht dat Kerstmis haat en alle cadeautjes en versieringen wil stelen. McGerkle is de burgemeester van het dorpje dat door de Grinch wordt lastiggevallen. Martine Tanghe speelt de rol van de burgemeester. En dat deed ze zonder veel voorbereiding. 

"Toen ik de stem inlas, zag ik dat personage: een oudere, gezette dame. Ik heb geprobeerd me daarin in te leven op het moment zelf zonder voorbereiding." Martine Tanghe heeft al fragmentjes gezien van de film. "Dat zag er wel grappig uit en ik kijk ernaar uit om het hele resultaat te zien."

Meest gelezen