Nederlandse start-up Swapfiets gelanceerd in Brussel

De Nederlandse start-up Swapfiets heeft donderdag officieel zijn intrede gedaan in Brussel. Het is de vierde Belgische stad na Leuven, Gent en Antwerpen waar de herkenbare blauwe fietsen te zien zullen zijn. Schepen van Mobiliteit Els Ampe heette het fietsabonnement dat ervoor zorgt dat je nooit met een kapotte fiets zal rijden welkom.

Het concept van Swapfiets draait om een abonnementsdienst waarbij de gebruiker maandelijks 17,5 euro betaalt (15 euro voor een student) en op die manier zijn fiets aankoopt. In het abonnement zit een herstellingsdienst inbegrepen die ervoor moet zorgen dat kwaaltjes of zelfs diefstal van de fiets binnen de 24 uur opgelost zijn.

In de Brusselse flagship store in de Antoine Dansaertstraat werd Swapfiets donderdagavond officieel gelanceerd in de hoofdstad. Er waren al 25 pre-registraties, maar vanaf nu zijn de inschrijvingen echt open. "We hebben wel nog een winkel, omdat mensen graag een fysiek punt hebben waar ze terecht kunnen met hun vragen. Maar het hele bestelproces verloopt eigenlijk online en de fiets kan zo thuis afgeleverd worden", vertelt Thomas Schiltz, operationeel manager België voor Swapfiets.

Het Nederlandse bedrijf heeft al 90.000 klanten verspreid over dertig steden in Nederland, Duitsland, Denemarken en België. In Leuven, Antwerpen en Gent zijn er samen ongeveer 3.500 verbruikers. Schepen Ampe is alvast overtuigd dat het ook in Brussel zal aanslaan. "Ze bieden iets uniek en kunnen veel problemen oplossen voor mensen die nog twijfelen omdat ze twee linker handen hebben", aldus Ampe.

Meest gelezen