Videospeler inladen...

Politie deelt hallucinant filmpje van bestuurder die slagbomen negeert

De politie van Tielt heeft op haar facebookpagina een filmpje gedeeld waarop te zien is hoe iemand een spoorweg oversteekt terwijl de slagbomen al naar beneden zijn. Met het filmpje wil de politie de bevolking sensibiliseren om altijd de gesloten slagbomen te respecteren.  

Naar aanleiding van een dodelijke treinongeluk gisteren in Tielt heeft de politiezone Spoorkin een filmpje gedeeld op haar Facebookpagina van een auto die bijna crasht met een trein. Op het filmpje is te zien hoe een man een overweg  overrijdt dwars door de slagbomen. Net op dat moment passeert de trein van lijn De Panne - Lichtervelde er in volle vaart. De trein haalt daar een pieksnelheid van 140 kilometer per uur. 

De machinist van de trein maakte meteen een noodstop en verwittigde de NMBS en de politie. Omdat de machinist zo in shock was van wat net voor zijn neus had afgespeeld werd, beslist om hem te vervangen. Een andere machinist of een begeleider zette de treinreis met de passagiers verder.

Niet duidelijk of de man verward was, verblind of dat er een andere oorzaak is. 

Korpschef Devid Camerlynck

De politie Spoorkin startte een onderzoek toen bleek dat er camerabeelden waren die alles hadden geregistreerd. Die beelden werden opgevraagd en daarop was de nummerplaat duidelijk te zien. “We konden de identiteit van de bestuurder achterhalen en het blijkt om een man uit de buurt te gaan”, zegt korpschef Devid Camerlynck. “De man is goed gekend met de plaats en het feit dat daar een spooroverweg is. Het is nog niet duidelijk of de man verward was, verblind of dat er een andere oorzaak is. Het PV werd overgemaakt aan het politieparket, die moet beslissen of de man al dan niet voor de politierechter komt."

Meest gelezen