"Prachtig toch om te zien hoe hard onze politici werken tijdens deze turbulente tijden"

Het was meer dan waarschijnlijk geen perfect voorbeeld van goede timing, met de hevige discussies rond de brexit in de Britse politiek, maar daar leek de minister van Leefmilieu, Voeding en Plattelandszaken Michael Gove zich duidelijk weinig van aan te trekken. De politicus, lid van de Conservatieve Partij, deelde via Twitter immers het resultaat van een "Game of thrones"-quiz, waaruit moest blijken dat hij eigenlijk een Tyrion Lannister was. Op sociale media kreeg hij de wind van voren, terwijl Britse nieuwsmedia zochten naar het waarom van deze tweet op dit cruciale moment in de Britse politiek.

De 51-jarige Glove, die eerder al minister was in het kabinet van David Cameron, leek met enige trots volgend resultaat van de 'Who’s your "Games of thrones" soulmate?' te delen met zijn volgers:

Maar terwijl de gemoederen hoog opliepen in de politieke debatten rond brexit, kon dergelijke speelse tweet op weinig begrip rekenen bij het Britse publiek:

Het was niet de eerste keer dat Gove zich vergeleek met Tyrion Lannister, een rol van Peter Dinklage, zo merkten diverse nieuwsmedia op. Zo liet hij enkele jaren geleden in een campagnefilmpje optekenen: "Je ziet dat deze mismaakte dwerg, die zijn hele leven al beschimpt wordt en in de ogen van sommigen een verdorven personage is, uiteindelijk een kleine groep trouwe medestanders rond zich kan verzamelen."

"Wilde hij met deze nieuwe tweet een politiek signaal de wereld insturen, nu de spanningen over de brexit zo hoog oplopen?", vroeg Sky News zich af, "Of heeft hij toch teveel vrijetijd? Of bereidt hij zich voor om Theresa May te vervangen? Wil hij me deze tweet duidelijk maken dat hij niet vies is om allerlei afspraakjes te maken om zijn doel te bereiken? En dat hij voor geen kleintje vervaard is om dat doel te bereiken?" Daily Mail noteerde alvast dat Gove, net als Tyrion Lannister, "erg intelligent is en moet zien te overleven in een wereld vol samenzweringen."

Meest gelezen