Videospeler inladen...

Relatief rustige nacht bij "gele hesjes" in Feluy dankzij grote politiemacht

Bij het brandstofdepot van Total in Feluy in Henegouwen was het afgelopen nacht relatief rustig in vergelijking met de vorige nachten. De zogenoemde "gele hesjes" protesteren er tegen de hoge brandstofprijzen, maar door een grote politiemacht is geweld uitgebleven.

Actievoerders van de "gele hesjes" hadden opnieuw de E19 geblokkeerd, maar tegen 2 uur vannacht was dat opgeheven. De voorbije nachten was de sfeer erg woelig en grimmig bij de blokkade in Feluy. Door de aanwezigheid van meer dan 350 politieagenten, zijn minder mensen opgedaagd dan de afgelopen nachten en bleef het relatief rustig.

Volgens de gouverneur van Henegouwen zijn er bij Feluy geen mensen opgepakt. "Er zijn vannacht geen problemen geweest met de gele hesjes, alles is rustig verlopen", klinkt het. Nabij Charleroi is het wel onrustig geweest. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat weten dat er in heel Wallonië wel zo'n 10 mensen zijn opgepakt.

De gouverneur benadrukt dat het protest nog niet voorbij is en dat de politie op elk moment inzetbaar blijft. "We blijven de situatie in de gaten houden." En ook Jambon laat weten dat het crisiscentrum de situatie op de voet volgt.

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen