AFP or licensors

Samsung excuseert zich voor ziekte en overlijden van sommige werknemers

In Zuid-Korea heeft elektronicagigant Samsung zich verontschuldigd voor de ziekte en het overlijden van sommige van z'n werknemers. Samsung geeft toe dat de werkomstandigheden in zijn fabrieken niet altijd veilig zijn. 

Tientallen werknemers bij Samsung hebben tijdens de productie van computerchips leukemie en hersentumoren opgelopen. "Samsung slaagde er niet in om de gezondheidsbedreigingen voldoende te beheersen in onze productielijnen voor halfgeleiders en vloeibare kristallen", verklaarde Samsung-CEO Kinam Kim vanmorgen op een persconferentie in Seoul. "Het bedrijf biedt welgemeende excuses aan zijn getroffen werknemers en hun families", aldus nog Kim.

Giftige chemische stoffen

Het mea culpa komt er weken nadat de elektronicareus een akkoord bereikte met vertegenwoordigers van de slachtoffers over compensaties. Slachtoffers en hun families hebben meer dan tien jaar gestreden om Samsung verantwoordelijk te houden voor de ziekte en dood van zijn werknemers. Volgens hen werden die veroorzaakt door blootstelling aan giftige chemische stoffen.  

Samsung wou daar nooit van weten, maar onder politieke druk is het bedrijf nu toch geplooid en heeft het een veiliger werkomgeving beloofd.

Meest gelezen