Spanje redt 778 vluchtelingen en migranten op één dag, 14 mensen blijven vermist

Volgens de Spaanse autoriteiten zijn er gisteren in totaal 778 vluchtelingen en migranten gered op de Middellandse Zee. Aan boord van verschillende bootjes probeerden ze de Spaanse kust te bereiken. 14 opvarenden blijven vermist.

Volgens de reddingsdienst van de Spaanse marine werden er gisteren in totaal 778 vluchtelingen en migranten gered op zee en aan land gebracht. Voor de kust van Almería, Málaga en Motril werden ze aangetroffen in 12 gamele bootjes, aldus de reddingsdienst. Volgens de opvarenden zijn er 14 van hun lotgenoten vermist.

Sinds het begin van de zomer is Spanje opnieuw de belangrijkste toegangspoort naar Europa voor mensen zonder papieren. Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken zijn er sedert januari van dit jaar al bijna 51.000 vluchtelingen en migranten aangekomen in Spanje. Bij de overtocht zijn zeker 620 mensen omgekomen. 

Meest gelezen