Videospeler inladen...

Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday

Worldline heeft in de vooravond al ongeveer 5,8 miljoen elektronische betalingen geregistreerd. Dat is een stijging van twaalf procent of 200.000 elektronische betalingen meer dan vorig jaar op dezelfde dag, meldt het bedrijf dat het elektronische betaalverkeer verwerkt. 

Het elektronische betaalverkeer in ons land heeft een boost gekregen door de Black Friday-hype. Worldline heeft om 17 uur al 5,8 miljoen elektronische betalingen geregistreerd. Dat is een stijging van twaalf procent tegenover vorig jaar op de vierde vrijdag van de maand november.

Vorig jaar zijn er om 17 uur op Black Friday 5,6 miljoen elektronische betalingen geregistreerd. De cijfers tonen aan dat de Belg ook overstag aan het gaan is voor de gehypte koopjesdag.

"De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als een van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar", zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline.

Meest gelezen