Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Britse en Belgische politie vatten mogelijke leider van bende mensensmokkelaars

In een gezamenlijke operatie hebben de Britse en de Belgische politie de mogelijke leider van een Soedanees-Eritrese misdaadbende gevat die minstens achttien mensensmokkeloperaties naar Groot-Brittannië heeft opgezet. Dat meldt de Britse ambassade.

Het gaat om de 29-jarige Soedanees Abdoelrahman Omer Saleh die in augustus illegaal het Verenigd Koninkrijk is binnengekomen en in Sheffield leefde. Daar is hij op 13 november gearresteerd.

Het Belgische en het Britse parket vermoeden dat de man betrokken is bij minstens achttien smokkeloperaties waarbij migranten de bende tussen 500 en 2.500 euro betalen om, veelal in koelwagens, Groot-Brittannië binnen te raken.

Saleh is woensdag voor het Westminster Magistrates Court verschenen nadat België een Europees aanhoudingsbevel had uitgevaardigd. Hij blijft in de cel en verschijnt op 19 december opnieuw, via een videolink. Op 21 december buigt het hof zich ten gronde over een uitlevering aan België, om uiteindelijk voor een Belgische rechter te verschijnen.

Meest gelezen