Verkozene uit Bever die als onafhankelijke zou zetelen stopt na bedreigingen

Patrick Capiau, die op 14 oktober in de kleine faciliteitengemeente Bever verkozen werd op de CD&V-lijst "Thuis in Bever - Chez Nous à Biévène" maar enkele dagen geleden aankondigde als onafhankelijk te zullen zetelen, stopt na zware bedreigingen aan zijn adres met de actieve politiek. Hij heeft de burgemeester van Bever laten weten dat hij niet zal zetelen als gemeenteraadslid.

Op 14 oktober haalde de lijst "Thuis in Bever - Chez Nous à Biévène" een volstrekte meerderheid van 6 zetels op 11. De tweede lijst "Open voor de Mens" behaalde de overige 5 zetels. Capiau kondigde deze week echter aan als onafhankelijke te zullen zetelen omwille van problemen in de samenwerking met de partij. Hierdoor verloor "Thuis in Bever - Chez Nous à Biévène" de volstrekte meerderheid en waren er vooralsnog onvoldoende handtekeningen voor de burgemeestersvoordracht van Dirk Willem en Kristof Cattie die elk drie jaar het ambt zouden dragen.

"Burgemeester Luc Deneyer heeft me zopas verteld dat er in Bever allerlei dreigementen aan mijn adres worden geuit, van het in brand steken van mijn huis tot vernielingen aan mijn auto of zelfs fysieke bedreigingen aan het adres van mezelf, mijn gezin en mijn moeder. Ook op sociale media was naar verluidt reeds forse taal aan mijn adres te lezen. Enkele dagen geleden werd er enkele keren aangebeld aan mijn huis zonder dat er iemand te zien was. Ik vermoed dat dit alles opgezet is door "Thuis in Bever". Voor mij is het echter genoeg geweest. Ik wil geen risico's lopen en stop met politiek", aldus Capiau.

Meest gelezen