Videospeler inladen...

Duizenden manifestanten in Parijs tegen seksueel geweld op vrouwen

Naast het protest van de "gele hesjes" was er vandaag een nog grotere betoging in Parijs, aan de vooravond van de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Ook in andere Europese steden waren er manifestaties tegen het seksueel geweld dat vrouwen treft.

In Parijs kwamen er duizenden vrouwen, en ook mannen,  op straat tegen seksisme en seksueel geweld op vrouwen. De organisatoren spraken van een groot succes en 30.000 betogers. De politie hield het bij 12.000. De manifestanten vragen dat er een einde komt aan de ongestraftheid van daders en eisen meer geld in de strijd tegen het seksueel geweld.

"Ik ben hier om alle slachtoffers te steunen en het gevecht verder aan te gaan", zei Muriel Robin, die in oktober al meer dan 1.000 vrouwen had bijeengebracht uit protest tegen echtelijk geweld. Ook de Franse president Macron deed via Twitter zijn duit in het zakje. "De strijd tegen het geweld op vrouwen gaat van dag op dag vooruit, maar onze maatschappij komt van ver. Iedereen moet reageren en vechten want het is iets wat ons allen aangaat."

Ook in andere Franse steden zoals Lyon en Marseille kwamen verschillende duizenden mensen op straat. Er waren ook betogingen in andere Europese grote steden zoals Rome, Athene en Genève.

AFP or licensors

Meest gelezen