Videospeler inladen...

Dag van de Wetenschap lokt meer dan 42.000 bezoekers: een record

Meer dan 42.000 mensen hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Dag van de Wetenschap. Dat is een recordaantal, zo meldt Technopolis, dat het evenement coördineert.

Tijdens de achtste editie van de Dag van de Wetenschap konden geïnteresseerden op 97 locaties over Vlaanderen en Brussel terecht voor meer dan 750 activiteiten rond wetenschap. "Hoe zou jouw leven eruit zien zonder wetenschap?" vormde daarbij de centrale vraag.

Dit jaar werd vooral aandacht besteed aan nieuwe technologieën zoals virtual & augmented reality en artificiële intelligentie. Via workshops, demonstraties, shows, lezingen of rondleidingen kwamen deelnemers te weten op welke manier die technologieën vandaag al worden toegepast.

Zo was er een sessie waarbij werd duidelijk gemaakt hoe artificiële intelligentie de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB helpt om voor werkzoekenden een geschikte werkgever te vinden. Er was ook een activiteit van Breinwijzer rond virtual reality-kunst en een sessie van de UGent waarbij je via virtual reality een voorstelling kon maken bij de relativiteitstheorie.

"Als coördinator is Technopolis enorm tevreden met de afgelopen editie", zegt Stephane Berghmans, CEO van Technopolis. "Ik hoop dat we vandaag aan heel wat mensen hebben kunnen tonen dat deze nieuwe technologieën eigenlijk nu al deel uitmaken van het dagelijkse leven en dat ze voor de toekomst heel waardevol kunnen zijn."

VIDEO: "Het Journaal" trok naar het von Karman Instituut in Sint-Genesius-Rode, een hypertechnologisch onderzoekscentrum waar onderzoek gebeurt voor de ruimtevaart. Uitzonderlijk mocht iedereen in de wintunnels en laboratoria.

Videospeler inladen...

Meest gelezen