Filterblokkades van gele hesjes in Charleroi zonder problemen verlopen

In het centrum van Charleroi is het protest van de gele hesjes gisteravond en vannacht zonder problemen verlopen. Aan de rand van de stad hadden zo'n 60 gele hesjes filterblokkades opgeworpen. Ze hielden het verkeer telkens een minuut of vijf tegen uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. 

De politie was met 180 manschappen massaal aanwezig om incidenten zoals de vorige avonden te voorkomen. Met de amokmakers die hun acties de vorige avonden in een slecht daglicht stelden, zijn de actievoerders niet opgezet.

Afgelopen nacht bleef het in elk geval een stuk rustiger. Wel werd een persoon administratief aangehouden, maar materiële schade werd er niet aangebracht.

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen