Videospeler inladen...

Francine uit Ekeren viert haar 100e "De zevende dag": "Op naar de 200!"

Francine Eijssens uit Ekeren bij Antwerpen heeft vandaag voor de 100e keer in het publiek van "De zevende dag" op Eén gezeten. Voor die krachttoer kreeg ze bloemen uit handen van gastheer Lieven Verstraete. "Ik heb hier al lieve vrienden leren kennen."

Voor de 100e keer naar de studio van "De zevende dag" komen voor een rechtstreekse uitzending van het politieke duidingsprogramma op Eén: dat heeft Francine Eijssens uit Ekeren bij Antwerpen vandaag klaargespeeld. 4 jaar had ze nodig om dat indrukwekkend aantal passages in het studiopubliek te bereiken.

Thuis op televisie kijken, vindt Eijssens niet hetzelfde. "Dit is helemaal anders", zegt ze. "Ik kom ook voor de sfeer. Ik heb hier al lieve vrienden leren kennen en ik vind het nog altijd interessant, vooral dan de politieke debatten."

Xavier vond ik heel leuk. Ja, ik ben daar eerlijk in.

Intussen heeft Eijssens 6 presentatoren de revue zien passeren: Tim Pauwels, Ihsane Chioua Lekhli, Xavier Taveirne, Phara de Aguirre en uiteraard ook de huidige gastheer en gastvrouw Lieven Verstraete en Lisbeth Imbo. Taveirne heeft het meeste haar hart gestolen, geeft ze toe. "Xavier vond ik heel leuk. Ja, ik ben daar eerlijk in."

"Ik heb het van in het begin bijgehouden en vandaag is de 100e keer dat ik in het publiek zit. Ik ga op naar de 200, als me dat nog lukt."

Voor de medewerkers achter de schermen had Eijssens Antwerpse handjes en pralines bij. Zelf kreeg ze een ruiker bloemen uit handen van Verstraete en ook een mok van "De zevende dag".

Meest gelezen