FOTO: mei 2017

Jeanne Schollaert (95), de helft van de bekendste tweeling van Leuven, is overleden

In Leuven is Jeanne Schollaert (95) overleden. Zij en haar tweelingzus Marcella, met wie ze heel haar leven samenwoonde, zijn bekende figuren in Leuven en dankzij heel wat tv-optredens ook in de rest van Vlaanderen.

Jeanne Schollaert is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden, zo meldt regionale omroep ROB-tv. Ze kwam ten val in haar appartement en overleed aan complicaties na die val. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden.

Jeanne en Marcella hebben hun bekendheid vooral te danken aan hun rubriek in het VTM-programma "Het hart van Vlaanderen", begin jaren 2000. Ook in andere programma's en op evenementen waren ze geregeld te gast. Hun spontane uitspraken en matchende outfits maakten van hen opvallende figuren.

Begin dit jaar stelde de nieuwe Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) zijn platform voor de verkiezingscampagne nog voor samen met Jeanne en Marcella. "Bedankt voor al die fijne gesprekken en levenswijsheden", schrijft hij op Twitter.

Meest gelezen