Videospeler inladen...

Meer dan tweehonderd migranten aangekomen op Sicilië

Op Sicilië zijn zaterdagavond meer dan tweehonderd migranten aangekomen die volgens de Italiaanse regering eigenlijk door de Maltese kustwacht hadden moeten worden gered. Onder de 236 opvarenden waren er 5 baby's, 7 kinderen en bijna 50 vrouwen.

De meeste opvarenden komen uit Eritrea, waar een uiterst repressief regime aan de macht is. Een Tunesiër en Libiër zouden de kapiteins geweest zijn van het schip en worden waarschijnlijk beschuldigd van mensensmokkel. Enkel de vrouwen en minderjarigen kregen toelating om van boord te gaan.

Binnenlandminister Matteo Salvini, van de uiterst rechtse Lega, beschuldigt Malta er opnieuw van bootvluchtelingen naar Italië te sturen. Malta coördineert de hulp wel, maar stuurt migranten vervolgens naar Italië, zegt Salvini. Een Maltese patrouilleboot heeft een rubberboot met 150 à 200 migranten op de Middellandse Zee in de steek gelaten en laten doorvaren naar Italië.

  

Meest gelezen