Twaalf doden bij aanslag in Mozambique

In een dorp in het noorden van Mozambique, in Afrika, zijn twaalf mensen gedood bij een aanslag door een islamitische terreurbeweging. Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen. Ze zijn omgebracht met messen of levend verbrand in hun huizen.

Vrijdag bij zonsopgang "was er een aanval op een dorp in het district Nangane, in een gebied waar veiligheidstroepen niet patrouilleren. De aanvallers doodden 12 mensen, inclusief vrouwen en kinderen", zei een politieagent van de provincie Cabo Delgado, die anoniem wilde blijven.

Het drama gebeurde in het dorp Chicuaia Velha, een paar kilometer van Tanzania. De dorpelingen werden gedood met machetes of kwamen om toen hun huis in brand werd gestoken, zei een lokale journalist. Na afloop vluchtten duizenden mensen de rivier Rovuma over naar buurland Tanzania.

De islamisten, die de zuivere toepassing van de Koran prediken, zaaien nu al een jaar terreur in Cabo Delgado. En dat tot grote bezorgdheid van de autoriteiten in Maputo. De aanval op vrijdag is de derde in een maand in Cabo Delgado, met in totaal 20 doden.

Door het geweld zijn al duizenden mensen het land uitgevlucht naar Tanzania.

Meest gelezen