Vermoedelijke pyromaan in Alken is aangehouden

De man die verdacht wordt van vijf brandstichtingen in Alken en een in Wellen is opgepakt en intussen aangehouden. Volgens burgemeester Marc Penxten (N-VA) reageren de inwoners van Alken opgelucht.

De man was vrijdagavond opgepakt in de straat waar iets eerder twee branden waren aangestoken. Hij reed er rond op zijn fiets. Vermoedelijk had hij even voordien een opslagplaats  in de Bulsstraat en een houtstapel wat verder in de straat opzettelijk in brand gestoken. 

De man is intussen voor de onderzoeksrechter verschenen en is aangehouden. Hij wordt verdacht van vier brandstichtingen in Alken en een in Wellen en dat allemaal op amper een maand tijd.  Ook de brand een half jaar geleden -  ook al in de Bulsstraat, waar hij vrijdagvond toesloeg - zou aan hem gelinkt kunnen worden. 

Kent de buurt goed

Of de man uit Alken komt, wil en kan burgemeester Marc Penxten van Alken niet kwijt. "Wat wel vaststaat is dat hij de buurt zeer goed kende. Hij geraakte altijd langs de achterkant binnen en had het telkens gemunt op gebouwen die achteraan gelegen waren. Dat was zo in Bulsstraat als in de Grootstraat en de Hameestraat. Op die manier kon hij ongemerkt toeslaan". 

Grote ongerustheid

Burgemeester Penxten  is opgelucht dat de vermoedelijke pyromaan is opgepakt. "Er was er heel wat ongerustheid bij de bewoners van Alken door de vele brandstichtingen op zeer korte tijd", zegt hij. 

Meest gelezen