Videospeler inladen...

Brusselse politie en De Lijn maken afspraken over nieuwe haltes rond station Brussel-Noord

De Lijn heeft nieuwe afspraken gemaakt met de Brusselse politie over de nieuwe haltes rond het Noordstation. De busschauffeurs van De Lijn zullen hun bus niet meer parkeren aan de Vooruitgangstraat, aan de zijkant van het station. Volgens de Brusselse politie blokkeerden de Lijnbussen daar de andere bussen en dat is illegaal. 

De busschauffeurs van De Lijn zullen hun bus niet meer parkeren in de Vooruitgangstraat, maar terug onder het station Brussel-Noord. Nu de Vlaamse Vervoermaatschappij haar halte aan het Noordstation tijdelijk heeft afgeschaft, stonden de bussen in de Vooruitgangsstraat aan te schuiven richting het Rogierplein. 

Volgens de Brusselse politie blokkeerden de Lijnbussen in de Vooruitgangstraat de andere bussen en dat is illegaal. Aan de Vooruitgangstraat is een busbaan waar bussen niet stil mogen staan. "De baan is voorbehouden voor bussen, maar er moet op gereden worden en er mag niet op geparkeerd worden", zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen