Casa Calenta: Een warm (t)huis voor mensen met kanker

Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker en hun naasten zich vaak geïsoleerd voelen. Daarom sloegen Kom Op Tegen Kanker en AZ Klina de handen in elkaar om mensen tijdens of na hun behandeling een plek te geven waar ze even tot adem kunnen komen en lotgenoten kunnen ontmoeten.

Denkdag

Het idee van Casa Calenta is gegroeid vanuit een denkdag samen met mensen met kanker, hun naasten, mantelzorgers en (para)medisch personeel van oncologische diensten van ziekenhuizen uit de omgeving. Zij gaven aan dat er een grote nood is aan een ontmoetingsplek voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten, ver weg van een ziekenhuisomgeving.

Mantelzorger Marleen Kloeck beaamt dit: "Als het even allemaal tegenzit voor die mensen, is het fijn om lotgenoten te vinden waar je mee kan praten".

Groene oase

Ergens in een groene oase bij het park van Brasschaat vonden de initiatiefnemers de perfecte plaats om het ontmoetingshuis in te richten. VZW Bielebale stelt voor het initiatief zijn polyvalente ruimte ter beschikking en bovendien kunnen (ex-)kankerpatiënten nog even tot rust komen in de aanpalende vakantiehuisjes van Casa Ameza.

Oproep

Casa Calenta is nog op zoek naar vrijwilligers die van de ontmoetingsplek een warm thuis willen maken. Geïnteresseerden kunnen best een mail sturen naar casacalenta@bielebale.be of bellen naar 03/653.52.19.

Meest gelezen