Videospeler inladen...

Recordaantal vzw's, meer lopers en koekenbakkers: zo wordt De Warmste Week grootser en warmer

De Warmste Week is dit jaar aan zijn zesde editie toe waarbij iedereen zich kan inzetten voor een vzw naar keuze. De lijst van goede doelen wordt elk jaar langer. Dit jaar heeft de Koning Boudewijnstichting bijna 2.000 deelnemende vzw's goedgekeurd, en dat is een record. De Warmste Week zet Vlaanderen tijdens de week voor Kerstmis duidelijk in beweging. Jaar na jaar worden er meer acties georganiseerd, lopen meer sportievelingen een Warmathon en doen meer klassen mee aan de Ketnet Koekenbak. 

De Warmste Week heeft een grote impact voor vzw's. "Er zijn de financiële middelen, zeker voor kleinere organisaties maakt dat een groot verschil. De verenigingen die in het verleden werden gesteund, laten ons weten dat hun naamsbekendheid sterk vooruitgaat en daardoor krijgen ze meer vrijwilligers die zich aanmelden, meer giften en zien ze hun thema hoger op de agenda komen", legt Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting uit op Studio Brussel.

Die stichting keurt de goede doelen voor De Warmste Week goed. Dat gebeurt op basis van drie criteria. Zo zijn alle goede doelen Vlaamse vzw's die minstens 1 jaar bestaan en zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving.

Dit jaar werden nog nooit zoveel vzw's geholpen door De Warmste Week. Een overzicht van de stijgende lijn: 

De Warmathon wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd, en lokt elke editie meer lopers

Ook voor de Ketnet Koekenbak steken steeds meer klassen hun handen uit de mouwen

"Music for Life" op Studio Brussel live bijwonen waar de radio-uitzending wordt gemaakt: het lokt elk jaar meer mensen

Meest gelezen