Videospeler inladen...

Kleuter die door vader naar Syrië ontvoerd werd onderweg naar België

De vierjarige Brusselse kleuter Yasmine A. is onderweg naar België. Ze werd zopas met haar moeder herenigd aan de Syrisch-Turkse grens. Dat vernam VRT NWS uit goede bron. 

Yasmine A. werd in mei vorig jaar ontvoerd. Het Brusselse meisje werd door haar geradicaliseerde vader meegenomen naar Syrië, zonder medeweten van de moeder. De man ging er strijden voor een aan al-Qaida gelinkte militie. Nadat hij sneuvelde in het conflictgebied, sprak een lokale islamitische rechtbank uit dat het kind met haar moeder herenigd moest worden.

Maar de militie bij wie het meisje verbleef, legde zich daar niet bij neer. Pas na een tweede vonnis heeft de militie nu toch ingestemd om het meisje naar ons land te laten terugkeren. Er zou geen losgeld betaald zijn.

De zaak van Yasmine staat los van het verhaal van de kinderen van Belgische IS'ers die gevangen zitten in Koerdische vluchtelingenkampen in het noorden van Syrië. Ook hier probeert de familie de kinderen terug in ons land te krijgen. Maar tot nu toe is er voor hen nog geen oplossing gevonden. 

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen