Videospeler inladen...

Koning Filip bezoekt de Grote Synagoge in Brussel: enkele cijfers en gegevens over de joodse gemeenschap

Koning Filip heeft vanavond deelgenomen aan de ceremonie ter gelegenheid van de 140e verjaardag van de Grote Synagoge van Brussel. De plechtigheid viert terzelfdertijd de 210e verjaardag van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België. Op die manier wil de koning "de bijdrage van de joodse gemeenschap in België belichten en de dialoog tussen de erediensten en de georganiseerde vrijzinnigheid van ons land bevorderen". De synagoge werd exact 10 jaar geleden door de Europese Unie als Grote Synagoge van Europa erkend.

Hoe groot is de joodse gemeenschap in België? Is het jodendom een officiële godsdienst? Wat is kosjere voeding? Enkele cijfers en gegevens:

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen