Laatste "frontbomen" geplant in Diksmuide

In Diksmuide zijn ze begonnen met het planten van de laatste bomen die de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog herdenken. Drie jaar geleden plantte Ieper de eerste boom op die frontlijn.

Intussen staan er al van die frontbomen in heel wat Westhoekgemeenten. De laatste bomen komen er tussen Diksmuide en Nieuwpoort. In totaal zullen er meer dan 300 van die bomen staan.

Elke boom krijgt een metalen boomkorf met kleurmarkering. De boomkorven op de Geallieerde frontlijn hebben een blauwe bovenrand, die op Duitse frontlijn kleuren rood.  De frontlijn wordt zo zichtbaar van Mesen tot Nieuwpoort.

De aanplanting is een initiatief van Her Regionaal Landschap Westhoek, de provincie West-Vlaanderen en de steden en gemeenten  Nieuwpoort, Middelkerke, Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge, Langemark-Poelkapelle en Ieper.

De totale kostprijs van de laatste fase van het project bedraagt 90.000 euro. De provincie West – Vlaanderen subsidieert dit project voor 50 %.  De betrokken steden bekostigen de overige 50%. Het Regionaal Landschap Westhoek coördineert de aanplant.

 

Meest gelezen