Politie brengt zwangere vrouw naar ziekenhuis nadat man positief had geblazen bij controle

De politie Mechelen-Willebroek hield dit weekend een man en zijn hoogzwangere vrouw tegen bij een alcoholcontrole. De man blies positief en de politie moest de vrouw naar het AZ Sint-Maarten brengen.

"De man moest 6 uur lang zijn rijbewijs afgeven", zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. "De collega's hebben de hoogzwangere vrouw dan meteen naar het ziekenhuis gebracht en gepolst bij het medisch personeel hoe dringend het was. Er was nog genoeg tijd om al het papierwerk met de man af te ronden, en de politie heeft hem daarna ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij was dus nog op tijd voor de geboorte."

Volgens de politie is het zeer uitzonderlijk dat ze zo'n geval tegenkomen. "Je weet natuurlijk nooit wanneer je kindje geboren gaat worden, en het kan goed zijn dat je op een feestje bent", zegt Van de Sande, "maar bel dan best toch even een taxi of een vriend of familielid. Voor zo'n belangrijke gebeurtenis moet je geen risico's nemen."

Meest gelezen