Rouwregister voor Jeanne van bekendste Leuvense tweeling

Vanaf morgen opent de stad Leuven een rouwregister voor de overleden Jeanne Schollaert. De vrouw is de helft van de bekendste Leuvense tweeling, net zoals haar zus Marcella was Jeanne 95 jaar oud. Ze overleed aan de gevolgen van een val.

Jeanne en Marcella Schollaert werden in Leuven en ver daarbuiten bekend door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit. De onafscheidelijke tweelingzussen groeiden daarna uit tot ambassadeurs van Leuven. Ook bij radio 2 Vlaams-Brabant waren ze regelmatig te gast. Op de foto zie je ze met onze reporter Bart op het Leuvense bierfestival, terwijl de zussen eigenlijk geen bier lusten, maar ze hielden wel van bierliedjes en champagne.

Rouwregister
Leuvenaars kunnen vanaf dinsdag, 27 november, tot en met vrijdag hun herinneringen aan Jeanne Schollaert nalaten in een rouwregister in het stadskantoor. Het register kan ondertekend worden tijdens de openingsuren. 

De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Meest gelezen